Напиши нова тема Отговори на тема  [ 182 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Следваща
Елементарни правила за обявяване и разиграване ... 
Автор Съобщение
новак
новак

Регистриран на: Нед Ное 18, 2012 02:00
Мнения: 12
Мнение Re: Елементарни правила за обявяване и разиграване ...
morphy едно е теория друго е практика да знаеш от мен.Защото за практиката се иска психика и концентрация.


Сря Ное 21, 2012 10:05
Профил
новак
новак

Регистриран на: Вто Ное 07, 2006 21:59
Мнения: 8
Мнение Re: Елементарни правила за обявяване и разиграване ...
DivG, ами тогава никога да не казваме без коз, защото ако всичко коза е в опонентите те обезателно ще си го викнат, нали? :roll: Не допускаш ли че валетата може дори да не са в игра, или твоя парт да държи поне 1 от тях?
За вторият ти коментар съм съгласен - в игра, особено наживо се искат здрави нерви, ако е сериозна.


Съб Май 11, 2013 06:10
Профил
новак
новак

Регистриран на: Пон Юни 01, 2009 02:00
Мнения: 20
Мнение Re: Елементарни правила за обявяване и разиграване ...
morphy написа:
@DivG
Би ли се аргументирал по-ясно по 2ра и 3та точки, защото нищо не разбрах, особено от поясненията ти? Мерси.
И един въпрос - ако стартираш с два туза и тройна десетка, и парта ти е подръка, няма ли да обявиш без коз?


Обявяваш си безкоз но ти е слаба ръката, защото нямаш пролука за защита. Ще го обясня защото изчетох коментарите и никой не се аргументира.
Имаш три силни карти в три цвята, шанса твоя парт да има силна карта в четвъртия цвят е 25%, а на 5 карти едвали ще има изобщо нещо. След като е минал пас партньора ти, това е сигнал за противника за игра на всичко, и ако го обявят ти нямаш защита на всичко коз, дори и да се надяваш на липсващите три карти голите ти тузове са лесна мишена на всичко коз. Обаче десятката ако ти е при един от тузовете тогава картинката става друга, имаш дължина в два цвята много голям е шанса партньора и той да има дължина и следователно да атакува в дължината. Съвсем друго е вече, просто оставяш отворени цели два цвята а не да разчиташ само на един. Дори и да играеш на всичко коз, туза с десятката (шанса да е троен е много голям)вече се явява стопер и след атаката можеш да развиеш играта дори и да я спечелиш. Защото картите ще бъдат пръснати но атаката е у вас и ако успеете да скъсате връзката на противника дори може и да я спечелите срещу 3 валета. Кратко и объркано сигурно го написах, много е дълго за обяснение специално в твоя случай, защото трябва да се напише и за разиграването на картите. Ако не могат да се разиграват правилно това което написах се обезсмисля.


Чет Авг 08, 2013 15:48
Профил
новак
новак

Регистриран на: Пон Юни 01, 2009 02:00
Мнения: 20
Мнение Re: Как да играем белот
Kokera21 написа:
Да питам един въпрос.Ако имам 4 или 3 кари хубави и си последен.А първият казва купи и парта казва пас и 3-тия пас.Вие какво ще кажете


Разсъждавай логично, първия със сигурност има и той 3-4 купи с вале(защото и при теб има мариаж шанса да има другаде мариаж е голям) друго вале няма защото ще отиде директно на всичко. Със сигурно партнера му няма вале, евентуално може да има туз или 2 туза. Но със сигурност играеш срещу слабо грамотни противници(защото в ръка трети или 4-ти мариаж е много силна ръка, която може да се изиграе на по висок анонс без да се издават картите). Но можеш да рискуваш защото липсват 2 валета, които ще решат играта. Но падне ли се едно от валетата в противника играта я губиш. В цвят евентуално сте шлем. Така че шанса ти е минимален за успех. Най разумното е да вземеш следващия цвят и да загубиш само 16т. От загубата ще спечелиш 10т или ако ги предизвикаш на голяма игра от тяхна страна ще я разделите или спечелите зависи къде се паднат двете валета. Това е общо взето в твоя случай. Иначе ръката ти е много слаба. Ако сте добри картоиграчи и използвате сложни техники на разиграване срещу слаби противници, ДА можеш да се замислиш но ако НЕ си пас и това е.


Пет Авг 22, 2014 12:49
Профил
новак
новак

Регистриран на: Пон Юни 01, 2009 02:00
Мнения: 20
Мнение Re: Как да играем белот
turbotejkar написа:
Попрочетох нещо от тая тема... нищо ново не научих, но все пак се е тръпка да прочетеш :)
Така...
Аз и моя парт играем белот сигурно 10 години, само на живо :)
Ето какво правим в някои ситуации, когато играем с отбори за пръв път примерно:
Когато противника е пръв, аз обявявам каро примерно, а моя парт казва пика.Уговорката е аз да го вдигна на всичко коз, защото знам, че когато той ме пресече когато те са под ръка, значи ги лъже (тоест той държи купиТози трик се получава абсолютно винаги, освен в случаите когато противника, който е под ръка няма дълга и властна пика примерно :)))) Това си важи за първа среща, а и доста често.
Друга ситуация: когато аз съм първи на боя на противника (този който е ОТДЯСНО на мен) и имам много слаби от нея (примерно боята е спатия, а аз имам само 7 или 8 или дама или дори поп спатия ЗАДЪЛЖИТЕЛНО му играя слабия си коз.... с очакването той да мине ниско и моя човек примерно да набие гол туз или гола девятка (това се получава рядко, но е доста ефектно, а и няма какво да се загуби... само може да се спечели) Ако моя парт има троен туз или двойна деветка няма как да не я направи... но ако е гола примерно само може да спечели...!
Друг момент, за който не прочетох е ситуацията, при която аз го наричам "кур капан". Примерно аз съм първи и съм ги взел на всичко коз. Имам вале и девет спатия примерно. Играя вале спатия и всички ми отговарят. После играя ниско под друго вале примерно или избивам някоя тройна девятка примерно и чакам противника да се хване. Той се хваща и играе спатия с надеждата, че парта му ме е спрял... но девет спатия си е в мен и си продължавам.
Искам да наблегна и аз на няколко момента: НИКОГА не обявявайте без коз, освен в много изключителни случаи! (мое мнение!!!)
Контрите са изключително средство, което решава играта... при добри играчи контри се бият постоянно и натежават в много случаи дори когато на единия отбор им върви повече :)
Още много неща се сещам но не ми се пише засега :)
Надявам се някаква дискусия да се заформи!
Поздрави!


По първия абзац: мислиш ли че с две слаби валета ще изкараш играта след като атаката е срещу вас. По скоро ще скъсат връзката между вас и валетата или ще увиснат или едното ще го загубите ако тръгнете за последното 10.

По втория абзац: правилно но обяснено глупаво. целта не е такава при атаката, защото по скоро парта ти има безкозово разпределение двойни цветове и с голяма вероятност шикан в спати. Целта да излезиш с коз е да скъсиш козвете които може да са разпределени 3-3-0-2 или 3-3-1-1 3-4-0-1, при първия случай печелиш защото срещу 1 коз от твоя страна противника губи 2. Но ако противника е обигран сте голям шлем защото цвят без одобрение не се играе анонсиралия задължително има защита в картите, и ако противника му защити 2 цвята шлема е в кърпа вързан или най много да ви застрелят с контра по всичките трасета, защото имаш слаба дължина в Анонсиралия цвета, което те прави слаб в другите цветове парта ти е пас казах има двойни цветове и надали ще ти извози играта ако от ляво на теб има контра просто сте разгромени.

По третия абзац: Не няма да се хванат и нема да ти върне спата
по скоро ще строшат високите карти на твоя парт и спатите умират а дължините ти се спират, правилното е спата спата спата когато изтеглиш третата спата противника трябва да се скъси някъде което го прави по малко опасен ако имаш друго вале е плюс ако НЕ разчиташ на парта ти да изкара играта защото с тея карти в обяснението си вътре без значение какво играеш.

По четвъртия абзац: не съм съгласен изобщо.

По петия абзац: съм съгласен но ако имат силни карти противника не виждам смисъла на контрата освен да загубите двойно :)


Пет Авг 22, 2014 13:17
Профил
новак
новак

Регистриран на: Пон Юни 01, 2009 02:00
Мнения: 20
Мнение Re: Как да играем белот
insbruk написа:
popcorn111 написа:
И още нещо да допълня. За 9-ката, когато партньора ти е обявил боя. Винаги когато си пръв или си на ход, СЕ ИГРАЕ КОЗ! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!Без значение дали е 9-ка или 7-ца. Коз се играе при обявена боя на партньота ти!

Пуу, най-накрая един човек да е на моето мнение :)
Напълно подкрепям този начин на игра и настоявам на обявена от мен боя, парта ми при тръгване или при първо хващане, веднага да ми играе коз, дори ако има само гола девятка.
Ако в 5 проценат от случаите това ме вкара, то в останалите 95% ми вади играта. Явно начина ми на обяваване е такъв.
Сещам се и за още едно правило което забелязвам че доста хора пренебрегват. Когато от моя боя, врага ме вдигне на безкоз, желателно е парта ми да играе на моята боя... от една страна, защото след като съм ги оставила на безкоз следователно все нещо имам и дори да нямам туз на моята боя, то поне там ги спирам. И от друга страна защото при обявена от мен боя се предполага че държа странични тузове, а нама сметка да ми "избият зъба" още на първа ръка :)


Защо е задължително да се играе коз и чак написано с главни букви обясни го и докажи и ще се съглася.
Защо на безкоз това да е правило след като няма контра от твоя страна а държиш +2 туза примерно. С атаката на твоя парт примерно сек вероятността да си загуби картите е много голяма особенно ако спираш чак на трета ръка, сте можеби голям шлем защото дължина имаш ти но със сигурност имат и те ;)


Пет Авг 22, 2014 13:35
Профил
новак
новак

Регистриран на: Пон Юни 01, 2009 02:00
Мнения: 20
Мнение Re: Как да играем белот
shalko написа:
Нека всеки да напише това което знае за обявяването и разиграването по време на игра, за да могат и тези които се учат, да бъдат улеснени. Ще започна с няколко предложения:
1. Никога не обявявайте безкоз без вале, дори да имате перфектен безкоз. Пример: Имате три аса с две 10, точно 53 точки, с оставащите 3 ръце играта влиза, 2 вариант: при наличието на толкова силна ръка за безкоз, карате противниците да обявят всичкокоз(за тях не остава друг изход), съотношението на всички карти в тестето и % е 100, вие нямате карти за всичкокоз, вашите 25% отпадат, остават 75%, 50 от които са за противниците. Ако противниците ви водят убедително в резултата(140-90) можете да обявите безкоз без вале, страхът от контра ще ги спре да обявят всичкокоз.
2. Никога не обявявайте спатия през ръка, ако нямате продължение. Ако сте с добри спатии и с друго вале-директен всичкокоз. Скривате информация за атакуващия.
3. Не сменяйте обявена боя на противниците, на безкоз. Ако ви оставят, ще вкарате играта. Ако нямат игра за безкоз, ще им наредите игра на всичкокоз, асата ви вървят и на боя. Вместо да разделите играта на боя, рискувате да вкарате безкоз, или да ви смажат на всичкокоз.
4. Не обявявайте всичкокоз на две голи валета, когато сте под ръка(изключение е равен резултат в края на играта). Обявете го, когато партньора ви е под ръка. По този начи той ще ви ориентира върху развоя на играта и инициативата ще е у вас, докато когато вие сте под ръка с двете валета, нямате, нито информация, нито ориентация за развоя на играта(играете на сляпо).
5. С каре в ръка, не обявявайте спатия, обявете каро. Номера с карето и бягството на безкоз, е вече стар. Ще ви задължат да отидете на всичкокоз с каре дами, примерно.
6.При обявена боя(примерно купа), от вашия партньор, когато той е под ръка, а вие имате две валета пика и спатия, обявете пика, допълнителна имформация, която никога не е излишна.
7.При сериозна преднина в играта(примерно 140-90)за вас, играйте на боя. Не ви е нужен всичкокоз или безкоз, а и при евентуална загубена контра на боя, ще продължите да водите в резултата.
8.Да пасувате три валета на този резултат не е срамно, срамно е да ви вземат такава игра.
9.Играйте с постоянен партьор, така ще знаете начина му на обявяване и разиграване.
10.При обявяване на белот- ако партьора ви тегли вале и вие имате белот с девятка от тази боя, обявете белот с дамата, ако нямате девятка и съответно интерес към тази боя, обявете белота с попа.
11.Криво чистене- играете на боя, противниците теглят коз или печеливша ръка, ако имате асо, първата ви изчистена карта трябва да е от боята на асото. Така от една страна показвате на партьора ви, къде имате асо и от друга, заблуждавате противника.
12.Чистене с интерес към дадена боя. Примерно: партньора витегли няколко ръце от дадена боя и вие оставате с карти само от боята в коят искате да ви играе. Започвате да чистите картите от най-ниска към висока.
13.Старайте се да броите всяка игра която е важна за излизане или контра(ако ви затруднява броенето на всички).
14.Гледайте изчистените карти, не само на партньора, а и на противниците, там е цялата имформация за раздаването.
15.Ако обявявате правилно, не е нужен късмет за да спечелите, а и да загубите ще е заради късмет.
16.Играйте така и ще ви побеждавам само аз. :e100:

Ако желаете да добавите нещо което знаете или да оспорите написаното, тук е мястото за това. Нека всеки който може да помогне на другите, да се опита да го направи, никой не се е родил научен.


1 Не съм съгласен, защото рискуващия противник търси със загубата да спечели 18т, но много е вероятно да загуби контра, не винаги се обявява безкоз при такива карти. Да уцели противника точно такова разпределние е минимален. Ако липсват 3 валета изобщо 25-те % не биха се изключили напротив но не са 25% а са по малко защото ако 3-те валета ако са 75% би следвало да се раделят на 4 което е точно 18.75% и по скоро в играта ще има преверс играча с дължината ако е от атакуващата страна иначе не.
2 Съгласен съм, но не съм съгласен специално за спатията важи за всички цветове.
3 Съгласен съм но това го определя третия играч( човекът срещу анонсиралия цвета).
4 Съгласен съм но не съм съгласен когато партньора трябва да поеме инициативата срещу 2 голи валета. Защото ако атакува и няма в ръката си вале сте обречени освен в случай когато използва сложна техника на разиграване. Но това е по скоро спасение на анонса с цел просто да се спечели разиграването без никакви облаги от което не виждам смисъл. Но това е вече игра на много високо ниво в което е важно в този случай да се приближиш до 151 от колкото просто да се изиграят картите и задължително много знание у партнера ама много иначе НЕ.
5 Не е задължително да бъдеш принуден ( решава го третия човек който стои срещу теб) трябва да прецени дали си струва да те направи мор и да подиграва към по силните карти или да пропуска и да блокира картите на единия от противниците и най вече къде е атаката. В случая го решава третия човек.
6 Не съм съгласен защото възкачването в цветовете е по скоро стопиране и игра в цвят без развитие в голяма игра, защото примерно имаш 2 валета обаче той това не го знае след като му бягаш цвета най вероятно да си мисли че си шикан в неговия цвят а щом обявява цвят не е толкова силен там, липсва му мариаж за иде директно на всичко коз ако си помисли че си шикан в неговия цвят и имаш 1 вале най вероятно ще загуби в купите или най много ще има стопираща карта и ако противника държи мариаж в другите 2 цвята а ти го лъжеш на слабо вале в пика то тогава го поставяш в много неизгодна позиция в която ще загуби сам играта с игра в пика без връзка в купа. Абсолютно съм против по т6.
7 Съгласен до някъде
8 Всичко зависи колко умело можете да разигравате картите двамата обаче.
9 Съгласен
10 Без значение
11 Не не и не. Не съм съгласен това е много грешно ако придобиете този навик ще заболеете хронично, защото ако се скъсявате във силен цвят и пазите слаби то тогава противника може да ви разгроми по всички цветове дори да ви принуждава да играете както му е удобно.
12 Противоречие с т 11
13 Не разбирам какво да се брои на една игра.
14 Пълно объркване имайки предвид т11 и т12
15 Съгласен съм
16 Съгласен съм, ако играете така ще ви побеждават много.


Пет Авг 22, 2014 14:52
Профил
новак
новак

Регистриран на: Пон Юни 01, 2009 02:00
Мнения: 20
Мнение Re: Елементарни правила за обявяване и разиграване ...
HerrFlick написа:
Обявяване :

„Без коз” без вале не се обявява !
При обявяването на 2 цвята (когато сте първи) задължително се обявява „всичко коз”
Възможността да се обяви на партньора цвят(по-висок) не бива да се пропуска !
9-ката /10-ката НЕ Е сигурна ръка на „всичко коз”/ „без коз”
Обявяването на цвят с 2 аса на останалите цветове е по-добро , от колкото обявяването на 4-ен цвят


Разиграване :

Партньора, който ги вземе , ТОЙ прави план на играта и ги играе, а другия ЗАДЪЛЖИТЕЛНО само му помага , като се съобразява с план-а на игра на своя партньор ! :!:
1-вия цвят който „чисти” партньора означава че това е цветът който не иска да се играе :!:
3-тия ВИНАГИ „налага” (качва се)(100% за игра на „боя” и „без коз”)
Когато се играе на игра която е обявена от противника , НИКОГА не минавай „ниско” (освен ако обстоятелствата изрично не го налагат)
При „изчистване” на вале/асо от страна на партньора – ВЕДНАГА му се подава !
При „засичане” от страна на противника НИКОГА не повтаряй от същата боя (освен ако обстоятелствата изрично не го налагат)
При разиграване на последните 2 ръце , ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се пуска на партньора (обратното означава че последната ръка е за противника)
При възможност ВИНАГИ играй за „последно 10”(особено на „без коз”)
Когато имаш 4-но вале и друго 2-но вале (при „всичко коз”, но разиграването важи и за "без коз") се изиграват :
първо се изтегля валето (4-ното), след това се изтегля другото вале(за да може партньора да си остави евентуалните ръце/да не ги изчисти) , и след това се продължава да се дърпа 4-ния цвят , и накрая се подава с останалата карта от 2-ното вале (освен ако обстоятелствата изрично не налагат друг цвят)


Добавете нещо .. ще ми бъде приятно да си го добавя в списъка :oС три от нещата съм съгласен другите не можеш да ги докажеш следователно не са верни за мен.


Пет Авг 22, 2014 15:02
Профил
новак
новак

Регистриран на: Пон Юни 01, 2009 02:00
Мнения: 20
Мнение Re:
heavy написа:
с гола 9 на боя не се тръгва, освен ако нема6 мн силен без коз - железно правило :)


за какво ти е таз девятка ако имаш силен безкоз, какво ще направиш с нея най много да заблудиш партньора си и да ти вземат тузовете хахаха изтрий си поста моля те.


Пет Авг 22, 2014 15:05
Профил
новак
новак

Регистриран на: Пон Юни 01, 2009 02:00
Мнения: 20
Мнение Re:
Axel_R.Pell написа:
резултат 145-145. Парта ми казва каро. Естествено го сечат,той дига на всичко. Обаче няма за всичко...вади три ръце и дотам. Гейм овър.
Махам се,почвам друга с друг парт. Резултат 145-145. Парта ми казва без коз.Имал бил 3 туза...без вале!Естествено дигат от зор.Влизат им валетата в тях.Гейм овър.

НАУЧЕТЕ СЕ НА ТОЯ РЕЗУЛТАТ ИЛИ ВСИЧКО ИЛИ ПАС!!! Или както казва един познат и паса е анонс!


хахаха пълни глупости. Научи си де да губиш от къде на къде трябва да спечелиш задължително след като имате по слабите карти. хахахаха


Пет Авг 22, 2014 15:12
Профил
новак
новак

Регистриран на: Пон Юни 01, 2009 02:00
Мнения: 20
Мнение Re: Още за Правилата в белота
popcorn111 написа:
Никога не е лошо да научиш още нещо за белота!

1. Никога не се обявява боя без вале на първия анонс, когато си ПЪРВИ. Дори да имаш пет карти от една боя. Чакаш развоя на играта и мълчиш. Натискаш ПАС. За да не подведеш партньора си. Ако противникът обяви боя, тогава на втория анонс си казваш боята. Така партньора ти ще знае, че имаш карти на съответната боя, но нямаш вале на нея.


От написаното разбирам че искаш да играеш всичко коз без връзка с партньора си така ли. ХАХАХАХА
ако имаш пети туз защо да не кажеш безкоз теглиш си 5 ръце и какво. Каква е вероятността да има туз партньора ти при положение че ти липсват 3 (огромна) каква е вероятноста ако те резнат на всичко да се падне вале на теб или на партньора ти при положение че немаш нито едно(много голяма) ;) Защо обявата в цвят е приоритет като имаш 5 карти и си под ръка ако немаш вале ще имаш поне туз ако ги нямаш и двете ще имаш 50 ако нямаш и 50 значи немаш нищо :). 5 карти под ръка е много силна ръка ама много.


Пет Авг 22, 2014 15:54
Профил
напреднал
напреднал
Аватар

Регистриран на: Чет Авг 03, 2006 11:04
Мнения: 427
Мнение Re: Елементарни правила за обявяване и разиграване ...
Тцтц, пич, влезни в час малко моля те, не пиши глупости. Раздела е БЕЛОТ, не е БРИДЖ!

_________________
Много мразя парцал да се прави на хавлиена кърпа


Вто Сеп 16, 2014 13:16
Профил
напреднал
напреднал
Аватар

Регистриран на: Чет Авг 03, 2006 11:04
Мнения: 427
Мнение Re: Още за Правилата в белота
seal. написа:
popcorn111 написа:
Никога не е лошо да научиш още нещо за белота!

1. Никога не се обявява боя без вале на първия анонс, когато си ПЪРВИ. Дори да имаш пет карти от една боя. Чакаш развоя на играта и мълчиш. Натискаш ПАС. За да не подведеш партньора си. Ако противникът обяви боя, тогава на втория анонс си казваш боята. Така партньора ти ще знае, че имаш карти на съответната боя, но нямаш вале на нея.


От написаното разбирам че искаш да играеш всичко коз без връзка с партньора си така ли. ХАХАХАХА
ако имаш пети туз защо да не кажеш безкоз теглиш си 5 ръце и какво. Каква е вероятността да има туз партньора ти при положение че ти липсват 3 (огромна) каква е вероятноста ако те резнат на всичко да се падне вале на теб или на партньора ти при положение че немаш нито едно(много голяма) ;) Защо обявата в цвят е приоритет като имаш 5 карти и си под ръка ако немаш вале ще имаш поне туз ако ги нямаш и двете ще имаш 50 ако нямаш и 50 значи немаш нищо :). 5 карти под ръка е много силна ръка ама много.


Попкорн е прав. Без вале ПОДРЪКА е препоръчително да си траеш! При вале отсреща играта отива на всичко. Вероятността да ти влезе вале от друг цвят е минимална. 90% сте вътре, заради малоумно анонсиране! 5 карти от 1 боя без вале и без 50 е слаба ръка. На всеки друг анонс освен на твойта боя си пълна 0. А никой няма да те остави, особено ако са спатии или кари.

_________________
Много мразя парцал да се прави на хавлиена кърпа


Вто Сеп 16, 2014 13:34
Профил
напреднал
напреднал
Аватар

Регистриран на: Чет Авг 03, 2006 11:04
Мнения: 427
Мнение Re: Re:
seal. написа:
Axel_R.Pell написа:
резултат 145-145. Парта ми казва каро. Естествено го сечат,той дига на всичко. Обаче няма за всичко...вади три ръце и дотам. Гейм овър.
Махам се,почвам друга с друг парт. Резултат 145-145. Парта ми казва без коз.Имал бил 3 туза...без вале!Естествено дигат от зор.Влизат им валетата в тях.Гейм овър.

НАУЧЕТЕ СЕ НА ТОЯ РЕЗУЛТАТ ИЛИ ВСИЧКО ИЛИ ПАС!!! Или както казва един познат и паса е анонс!


хахаха пълни глупости. Научи си де да губиш от къде на къде трябва да спечелиш задължително след като имате по слабите карти. хахахаха


Аксел е мой ник. Ами точно затова ни е даден мозъка. Като си с по слабите карти при 145-145 ще си траеш. Има и следващо раздаване. Няма да се ядосвам ако противника си каже всичко коза и ни бият, но да ги буташ сам е пълна глупост.

_________________
Много мразя парцал да се прави на хавлиена кърпа


Вто Сеп 16, 2014 13:52
Профил
напреднал
напреднал
Аватар

Регистриран на: Чет Авг 03, 2006 11:04
Мнения: 427
Мнение Re: Re:
seal. написа:
heavy написа:
с гола 9 на боя не се тръгва, освен ако нема6 мн силен без коз - железно правило :)


за какво ти е таз девятка ако имаш силен безкоз, какво ще направиш с нея най много да заблудиш партньора си и да ти вземат тузовете хахаха изтрий си поста моля те.Ми той точно това е написал, бре, теглиш 9 само като ИМАШ силен без коз...ай изтрий си ти твоя:)

_________________
Много мразя парцал да се прави на хавлиена кърпа


Вто Сеп 16, 2014 13:56
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 182 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Следваща


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron